Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: بارگذاری کلیپ و محتوا‌ها و پوستری‌ها در جهت آگاهی سازی دانش آموزان گروه چاق و خیلی چاق ارسال می‌شود و تا رسیدن به وزن نرمال، تلاش خواهد کرد، این پروژه ادامه دارد و به احتمال زیاد حتی بعد از بازگشایی مدارس این فرایند آگاه سازی از طریق کانال تربیت بدنی برنامه شاد ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد جعفری، مدیر کل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با میزان در خصوص اینکه پروژه کوچ در کانال تربیت بدنی شاد ادامه خواهد داشت، گفت: پروژه ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان (کوچ) با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم به عنوان یک بسته تحولی برگرفته از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش از ۱۵ شهریور ماه امسال به اداره‌های کل آموزش و پرورش استان‌ها با هدف آگاهی بخشی برای کنترل و مدیریت وزن دانش آموزان ابلاغ شد.

وی ادامه داد: فرایند پروژه کوچ از هفته تربیت بدنی در برنامه شاد با عنوان کانال تربیت بدنی فعال شده است و همچنان ادامه دارد؛ و با هدف آگاهی دهنده به دانش آموزانی که مشکل اضافه وزن دارند با مداخله مشاورین و پیگیری در جهت کنترل وزن این دانش آموزان هستیم. یک سری محتوا‌هایی با عنوان سلامت از طرف دانش آموزان، والدین و حتی معلمان ارسال می‌شود و برای هر استان حدود ۲۰ برگزیده دارد که انتخاب می‌شود و به مرکز ارسال می‌شود و در کانال این محتوا‌ها و آثار بارگذاری خواهند شد.
مدیر کل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا امروز کم تحرکی دانش‌آموزان، ریزه خواری‌ها، تغذیه ناسالم افزایش یافته است و شادی و نشاط کف مدرسه جای خود را به فضای محدود خانه داده و همه این عوامل منجر به افزایش چاقی در بین دانش آموزان شده‌است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود اطلاعات به دست آمده از پروژه کوچ، افزون بر آگاهی بخشی، زنگ هشداری برای همه خانواده‌ها باشد و نتیجه این طرح به عنوان نقشه راهی برای سال‌های آینده تبدیل شود.

وی ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده از طرح ملی کوچ، دانش آموزان چاق و خیلی لاغر با توجه به اینکه ممکن است دارای بیماری زمینه‌ای باشند برای بررسی بیشتر به مراکز جامع معرفی می‌شوند.

جعفری با بیان اینکه اختتامیه طرح ملی کوچ در اواخر فروردین و اردیبهشت سال آینده برگزار می‌شود گفت: دانش‌آموزانی که کنترل وزن انجام داده‌اند همزمان با روز درختکاری با همکاری منابع طبیعی نهالی را به یادگاری به نام خودشان می‌کارند.

وی ادامه داد: باید این باور وجود داشته باشد که اضافه وزن و چاقی در آینده و بزرگسالی می‌تواند منشا بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی وعروقی و مزمن تنفسی باشد.

جعفری گفت: هرچند قبل از شیوع ویروس کرونا برنامه‌های ورزشی ا زجمله المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای، حیاط و مدرسه پویا، انجمن‌های ورزشی درون مدرسه‌ای و کانون‌های درون و برون مدرسه‌ای در کنار درس تربیت بدنی با هدف افزایش سرانه حرکتی دانش آموزان طراحی شده بود، اما با توجه به شیوع این ویروس زیست بوم تغییر و همین امر رویکرد این فعالیت‌ها را نیز تغییر داد.

وی افزود: با توجه به عدم حضور دانش آموزان و وجود اوقات فراغت فزاینده در کنار خانواده، درس تربیت بدنی در این شرایط کرونایی فراموش نشد و در شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) این درس در قسمت محتوای رسمی برای پایه به پایه کانالی با عنوان تربیت بدنی طراحی و محتوا‌ها و فعالیت‌های ورزشی براساس کتاب راهنمای معلم هر پایه تحصیلی بارگذاری شد.

جعفری ادامه داد: در صفحه اصلی شبکه شاد کانال تربیت بدنی راه‌اندازی شد و در این کانال کانون‌های ورزشی در هشت ر شته شامل چهار رشته توپی فوتسال، والیبال، بسکتبال و هندبال، ۲ رشته راکتی بدمینتون و تنیس روی میز و ۲ رشته طناورز شامل طناب زنی، کانون‌های حرکت‌های اصلاحی و ناهنجاری‌های قامتی در سه سطح مبتدی، نیمه پیشرفته و پیشرفته آماده و به ترتیب جلسه‌ها بارگذاری می‌شود.

بیشتر بخوانید:
جزئیات پیک نوروزی ۱۴۰۰ اعلام شد
انتهای پیام/ برچسب ها: آموزش و پرورش پروژه کوچ کنترل وزن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش پروژه کوچ کنترل وزن فعالیت های ورزشی کانال تربیت بدنی آموزش و پرورش دانش آموزان کنترل وزن پروژه کوچ محتوا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۳۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است

به گزارش قدس خراسان، یکی از دلایلی که موجب شد مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ از سوی سازمان بین‌المللی یونسکو انتخاب شود، رونق بازار خرید و فروش سنگ‌های تراش‌خورده عقیق و فیروزه در مشهد به ویژه بازار رضا(ع) بود که سال‌هاست به دست استادکاران گمنام این عرصه رقم می‌خورد؛ استادانی که تخصص، نام‌آوری و آموزششان در تراش گوهرسنگ‌ها خبر از میراثی غنی برای شهر مشهد می‌داد و بی‌آنکه خودشان بدانند، آغازگر مسیری بودند که نتیجه آن مطرح شدن نام مشهد در دنیا برای نخستین بار در زمینه گوهرسنگ‌ها بود. 

متأسفانه مشهدی‌های هنردوست و فعالان عرصه تراش گوهرسنگ، ۹اردیبهشت در گمنامی تمام یکی از استادان مطرح خود یعنی «استاد غلامرضا غلامیان» را برای همیشه از دست دادند.

مرحوم غلامیان که از هشت سالگی به واسطه پرکردن یک فراغت تابستانه همراه برادرش از یک کارگاه تراش سنگ در محله‌شان سردرآورد، با عشق و علاقه به مسیرش ادامه داد تا جایی که توانست تک‌تک اعضای خانواده‌اش را با تراش گوهرسنگ‌ها عجین کند و هنرش را به ۶ برادر دیگرش و بعدها به همسر، فرزندان و شاگردانش هم سرایت دهد. 

او از معدود استادان دغدغه‌مندی بود که در کنار آموزش سبک خود به شاگردانش، به روایت‌های مشتریان خارجی‌اش از تراش سنگ‌ها در کشورهای دیگر توجه کرد و همین امر سبب شد برای دریافت تخصص بیشتر در مهارت خود، راهی کشورهایی نظیر هندوستان شود و نامی ماندگار از خود به جای بگذارد.

فقدان استاد ارزشمند مشهدی را می‌توان به خوبی در گفته‌های مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی احساس کرد که خبر فوت را به رسانه‌ها این‌گونه داده است: «این هنرمند پیشکسوت تراش سنگ‌های قیمتی، نقش فراوانی در آموزش و تربیت هنرمندان این رشته در سطح خراسان رضوی داشت و در انتقال دانش حرفه‌ای تراش گوهرسنگ‌ها به خصوص در آموزش‌های مرتبط با مدارس و زندان‌ها بسیار تأثیرگذار بود. به طور یقین ضایعه فقدان استادی همچون غلامرضا غلامیان، تأثیر قابل توجهی بر روند آموزش حرفه‌ای این رشته خواهد گذاشت».

سیدجواد موسوی در گفت‌وگو با قدس خراسان درباره این استاد برجسته تراش عقیق استان عنوان می‌کند: استاد غلامیان یکی از پیشکسوتان گوهرتراشی بود که در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است. آموزش‌های استاد به گونه‌ای بود که طی چند ماه آموزش، این افراد مهارتی را کسب می‌کردند که اشتغال آن‌ها را تضمین می‌کرد.

وی ادامه می‌دهد: او به معنای واقعی یک معلم بود چرا که سعی و تلاشش فراتر از وظیفه بود. او با جان و دل، دانش‌آموزان و شاگردانش را با تواضع آموزش می‌داد و با وجود اینکه از ایثارگران دفاع مقدس بود؛ اما هیچ وقت از امتیاز ایثارگری استفاده نکرد و همیشه آموزش دادن به جای کسب درآمد، اولویت او بود.

مسئول دبیرخانه مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها نیز می‌گوید: متأسفانه چند روزی است عزادار از دست دادن یکی از استادان برجسته تراش عقیق هستیم؛ استادی که شاگردان بسیاری را به ویژه به تراش عقیق علاقه‌مند کرد و سبب شد تراش این سنگ رونق خوبی بگیرد.

ملیحه سلطانی به نحوه آشنایی با استاد غلامیان اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: زمانی که مشهد شهر جهانی گوهرسنگ‌ها شد، یکی از زیرساخت‌ها، زیرساخت فرهنگی و آموزش و ترویج تراش گوهرسنگ‌ها بود و همین امر مقدمه آشنایی ما با استاد غلامیان شد. به دنبال شناسایی اساتیدی بودیم که بتوانند در زمینه آموزش به ما کمک کنند و موجب تحول شوند. در یکی از بازدیدهای میدانی با استاد آشنا شدیم که با خانواده خود و چند شاگرد در یک کارگاه بدون امکانات خاص کار می‌کردند.

او استاد را فردی دغدغه‌مند می‌داند و می‌گوید: در همین بازدید و در سال ۹۶ استاد دغدغه‌هایش را درباره تراش گوهرسنگ‌ها به ویژه عقیق مطرح و تأکید کرد اگر به این عرصه توجه نشود، مخاطرات جدی این هنر را تهدید می‌کند. در ادامه به دلیل تخصص و تبحر  او را در هنرستان پیامبر اعظم(ص) برای آموزش به دانش‌آموزان جذب کردیم و استاد پذیرفتند استاد دانش‌آموزان ما باشند.

سلطانی به نقش استاد غلامیان در ماندگاری دانش‌آموزان هنرستان در رشته تراش سنگ‌های قیمتی اشاره و عنوان می‌کند: تا پیش از آمدن استاد به هنرستان، دانش‌آموزان به این رشته جذب نمی‌شدند و در نهایت اگر جذب می‌شدند، ماندگاری نداشتند و همیشه ما مورد نقد بودیم که این چه رشته‌ای است. اگر در یک کلاس ۳۰نفر ثبت‌نام می‌کردند، در نهایت تعداد معدودی می‌ماندند. با آمدن استاد غلامیان و عشقی که به آموزش داشتند و فضای صمیمی که شکل گرفت، این رشته متحول شد و براساس آمار تعداد دانش‌آموزان این رشته افزایش یافت و شاگردان این استاد به صورت ۱۰۰درصد جذب بازار کار شدند. 

مسئول دبیرخانه مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگ‌ها ادامه می‌دهد: دانش‌آموزان هنرستان شهید چراغچی هم پس از هنرستان پیامبراعظم(ص) از وجود استاد بهره بردند که بدون هیچ چشمداشتی اثرات آموزش خود را در این هنرستان هم داشتند. کار استاد و تأثیر تربیتی او در کانون اصلاح و تربیت، بخش تراش گوهرها کاملاً مشهود بود و باید گفت در حال حاضر ما به صورت واقعی عزادار هستیم و به این فکر می‌کنیم چه کسی جایگزین استاد شودکه هم آموزش بی‌نقصی داشته باشد و هم با عشق و علاقه خود بتواند در شخصیت آن‌ها تأثیر بگذارد.

رئیس اداره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش آموزش و پرورش خراسان رضوی از دیگر کسانی است که به نقش اساسی استاد غلامیان در آموزش دانش‌آموزان تأکید می‌کند و می‌گوید: یکی از دلایلی که مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها از سوی ارزیابان بین‌المللی تأیید شد، وجود رشته‌های مربوط به گوهرسنگ‌ها بود. در آموزش و پرورش نیروی رسمی برای رشته تراش سنگ نداشتیم و مجبور بودیم از طریق میراث فرهنگی و صنایع دستی برای تأمین معلم اقدام کنیم. فرایند آموزش، مطلوب ما نبود تا زمانی که استاد غلامیان وارد این عرصه شد و با وجود تخصص استاد، این رشته که مورد نیاز شهر مشهد است، جان گرفت.

حسین حسین‌پور اضافه می‌کند: از نظر اخلاقی، تربیتی، آموزشی، انضباطی، اخلاق حرفه‌ای و کار در بازار، استاد الگوی دانش‌آموزان بودند و شاگردان او بیکار نیستند و این رشته را مدیون استاد غلامیان هستیم. با رفتن او ضربه بزرگی به رشته آموزش تراش سنگ وارد شد. 

مریم محمدزاده از شاگردان استاد غلامیان درباره تخصص استاد در زمینه تراش گوهرسنگ‌ها می‌گوید: حدود ۱۰ سال هم شاگرد استاد و هم همکار او بودم. در زمینه تراش سنگ‌ها استادان بسیاری هستند که بسته به تخصص و امکانات کارگاه خود، یک نوع سنگ را تراش می‌دهند؛ اما تفاوت استاد غلامیان با بقیه استادان عرصه تراش گوهرسنگ‌ها این بود که هر سنگی را با تبحر و سبک متفاوت خود می‌تراشید و ارزش آن را چندین برابر می‌کرد. 

به گفته سایر شاگردان استاد، آموزش و یاد دادن از رویه‌های استاد غلامرضا غلامیان بود. در حالی که او می‌توانست به دلیل سبکی که در تراش گوهرسنگ‌ها داشت، درآمد چندبرابری داشته باشد؛ اما خود را وقف آموزش شاگردانی کرد که حالا هریک یا نان‌آور خانواده‌ای هستند یا می‌توانند از این راه برای خود کسب درآمد کنند. مرور زندگی این استاد اخلاق، این شعر نظیری نیشابوری را به ذهن می‌آورد: «درس معلم ار بود زمزمه محبتی... جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را»  

خبرنگار: طاهره فجر داودلی

طاهره فجرداودلی

دیگر خبرها

  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • معلمان مدیران تراز انقلاب تربیت کنند
  • «استاد غلامیان» در تربیت گوهرتراشان نقش بسزایی داشته است
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند